De ce merita să joci Scrabble?

Cu toate că astăzi avem de ales între zeci, dacă nu chiar sute de mii de tipuri diferite de jocuri și creații situate undeva la granița dintre joc și aplicație, numărul persoanelor care fac anagrame în diferite variații ale jocului de Scrabble continuă să crească. Fie că este pe kurnik.pl, în confortul casei tale, cu o versiune de tablă întinsă pe masă sau în timpul unei pauze într-una dintre sutele de aplicații mobile. Dar de ce se întâmplă acest lucru? Este o modă temporară, o tendință pentru jocurile de cuvinte care promovează competiția între mai mulți oameni sau poate farmecul de durată al Scrabble-ului? Dacă nu ai încă răspuns la această întrebare, consultă lista noastră cu 6 motive pentru care merită să joci Scrabble. Desigur, probabil în realitate ar fi 66, dar pentru un început bun în aventura cu anagramele, ar trebui să fie suficient!

1.Este o modalitate excelentă de petrecere a timpului

Jocul tradițional de Scrabble în patru poate dura mai mult de o oră, este adevărat. Dar dacă joci online, poți seta o limită de timp pentru întreaga rundă. Poți juca o rundă chiar și în mai puțin de 10 minute! Este posibil ca astfel de dueluri de cinci minute să nu fie deosebit de bogate atunci când vine vorba de cuvinte lungi sau extrem de fanteziste, dar ele te învață cum să joci sub presiunea timpului. Și te poți bucura pur și simplu de acest tip de divertisment chiar și în timpul unei pauze la serviciu (și dacă șefa sau șeful nu observă, chiar și în timpul muncii… ceea ce, desigur, nu încurajăm!). În plus, unele dintre aplicațiile mobile oferă modul de jucător unic (single player). Într-una dintre variantele lui Słowotok (care este, la rândul său, o variantă a Scrabble), trebui să alcătuiești cât mai multe cuvinte posibile din literele vizibile pe ecran în decurs de 2 minute. Cam atât petreci într-o zi doar conectându-te la rețelele de socializare!

2.Nimic nu animează o petrecere mai bine ca o partidă de Scrabble!

Cu siguranță ai fost la petreceri în care toți invitații se uită unul la celălalt, încercând să inițieze un subiect care se evaporă în scurt timp. Toată lumea se roagă apoi pentru sosirea unei alte persoane sau cel puțin apariția unei știri electrizante pe rețelele sociale despre despărțirea sau nunta cuiva. Nu trebuie să fie deloc așa. Tot ce trebuie să faci este să propui un joc de Scrabble pentru a sparge gheața. Și nu va conta cine este câștigătorul. Pe parcurs, veți avea câteva argumente cu privire la ce cuvinte ar trebui să fie în dicționar și care nu, veți afla cine este certat cu gramatica și cine este supărat de înjurăturile plasate pe tablă. Și cu siguranță nu vă veți plictisi!

3.Scrabble-ul unește generații

Bine – vei spune – Scrabble poate fi jucat cu prietenii, dar ce zici de un joc cu părinții, bunicii sau copiii? Formarea cuvintelor din litere este o modalitate excelentă de a te distra cu ei! Nu doar că te poți descurca destul de bine la joc, indiferent de cunoașterea diferitelor colțuri ale Internetului sau a știrilor de pe Netflix (și acestea sunt subiecte care de cele mai multe ori nu sunt discutate cu persoane mult mai tinere sau mai în vârstă), dar poți și învăța de la bunicii tăi o mulțime de cuvinte care sună destul de străine astăzi, dar sunt încă în dicționar. Ai numai avantaje!

4.Jocul satisface nevoia de competiție fără a cheltui bani

Din păcate, majoritatea jocurilor care câștigă popularitate astăzi se bazează pe microplăți. Deși, în teorie, rămân gratuite, în practică, pentru a obține rezultate cel puțin decente, este imposibil să nu cheltuiești cel puțin câteva zeci de lei pe săptămână. Sau trebuie să ai răbdare îngerească. Scrabble și majoritatea clonelor sale îți permit să îți satisfaci nevoia zilnică de a concura fără a fi nevoie să cheltuiești bani în mod regulat. Odată achiziționat, un joc va dura ani de zile, iar pe multe site-uri web, de exemplu pe kurnik.pl, poți juca gratuit. Și apropo, nu trebuie să petreci fiecare seară luni întregi doar pentru a ajunge la nivelul de bază de inițiere. Desigur, nu vei fi campion imediat, dar dacă ai fler pentru jocurile de cuvinte, nu va trebui să aștepți să treacă fiecare noapte doar pentru a… debloca mai multe resurse. În Scrabble și clonele sale, un jucător bun va avea succes de la început.

5.Îți vei îmbogăți vocabularul

Desigur, este posibil să nu fie întotdeauna nevoie să declini numele compușilor chimici complecși. Nu vei putea neapărat introduce informații în CV despre cunoașterea tuturor cuvintelor de Scrabble de două litere. Dar regulile lingvistice nu ar trebui să mai reprezinte un mare secret pentru tine. Jucând Scrabble și clonele sale, îți îmbogățești vocabularul și dezvolți abilități lingvistice. Și niciodată nu strică să vorbești puțin mai mult și mai bine, nu? Chiar dacă este doar antrenament pentru următoarea partidă de Scrabble!