Cuvinte de Crăciun – de ce este Scrabble cel mai bun cadou de Crăciun?

Oamenii formează cuvinte din litere de aproape un secol. De aceea, chiar și cei mai în vârstă membri ai familiei tale trebuie să fi avut contact cu Scrabble. Acest lucru face ca versiunea standard a acestui joc să fie unul dintre cele mai potrivite cadouri de Crăciun! De asemenea, de Crăciun poți oferi cuiva un cont pe unul dintre serverele online. Sau una dintre versiunile offline. În orice caz, Crăciunul ar trebui să fie o oportunitate excelentă pentru întreaga familie și prieteni de a-și testa vocabularul într-un joc extrem de antrenant. În cazul în care încă te întrebi dacă să compui cuvinte din litere Crăciunul acesta și să le cumperi celor dragi un Scrabble cadou, aruncă o privire pe lista noastră cu primele 6 motive pentru care alegerea ta e una bună!

1.Fiecare membru al familiei poate forma cuvinte

Majoritatea cadourilor de Crăciun sunt legate de interesele persoanei respective. Nu-i de mirare că a-i oferi bunicii tale Fortnite poate să nu fie o alegere bună (deși cine știe?). E ca și când ai oferi unui fan karate o machetă de balenă ucigașă 3D. Scrabble este, în schimb, o soluție universală. Oricine poate forma cuvinte din litere, indiferent de vârstă, interese și… gradul de relație cu cel care oferă. Poți oferi jocul partenerului, copilului, părinților, bunicilor și oricui consideri că se va bucura de el. Mai mult, este cunoscut de generații. Cuvintele din litere se formau încă dinaintea celui de-al doilea război mondial. Și, deși în multe țări din întreaga lume Scrabble a atins cea mai mare popularitate încă de la sfârșitul secolului al XX-lea, el este cunoscut de câteva decenii în aproape toate colțurile lumii.

2.Scrabble poate fi jucat oriunde

Când planifici un joc Scrabble, nu ești limitat de locație. Poți desface tabla de joc la un picnic, în timpul unei adunări de familie sau… la cina din Ajunul Crăciunului. Nu ai nevoie de un computer (în versiunea standard), de o conexiune la internet sau o pregătire specială. Există versiuni de călătorie, mai mici și mai la îndemână, care îți permit să formezi cuvinte în tren sau autobuz. Desigur, poți juca chiar și ediția extinsă a Scrabble, dar aceasta nu este singura opțiune. Și trebuie menționat că majoritatea jocurilor de societate de astăzi, datorită complexității regulilor și numărului de elemente, nu permit începerea imediată a jocului. Și acesta este un alt argument în favoarea alegerii jocului de Scrabble standard drept cadou. Asta dacă te hotărăști asupra unui joc de societate pe tablă, însă aceasta nu este singura variantă!

3.Poți aranja literele în cuvinte atât offline, cât și online

Poți juca Scrabble la fel de bine offline, în versiunea standard, dar și online, instalând programul cu jocul pe computerul tău. În această a doua variantă poți alege din diverse opțiuni. Cel mai adesea, acestea nu au prea multe în comun cu produsele oficiale ale mărcii, dar sunt, toate, limitate la un singur lucru – pentru a câștiga, trebuie să formezi cele mai lungi cuvinte posibile din litere. Problema în cazul acesta apare la nivel de dicționar – deși există, desigur, baze de date offline, cele mai multe dintre ele nu sunt actualizate în mod regulat, astfel încât s-ar putea să constați că le lipsesc cuvinte complet noi. Cum ar fi, spre exemplu, „coronavirus”.

4.Partidele de scrabble consolidează legăturile de familie și prietenie

Studiile arată că jocurile de societate consolidează legăturile familiale și de prietenie. În cazul Scrabble, acest lucru este și mai clar, întrucât fiecare persoană aduce în joc cuvinte care sunt cunoscute numai de ea. Vechea generație poate învăța generația tânără expresii care nu mai sunt atât de frecvent utilizate astăzi. Generația mai tânără, pe de altă parte, va îmbogăți limba părinților și a bunicilor cu argou de pe internet, o mare parte din acesta fiind prezentă și în dicționar. Acest lucru se datorează faptului că dicționarul este structurat în așa fel încât cuvintele să poată fi construite din litere atât pe baza cuvintelor care au lipsit din uz de ceva timp, cât și a celor care au intrat în ultimii ani. Deși nu toate domeniile sunt reprezentate în mod egal în baza de date, vei găsi aici termeni din chimie, fizică, juridici, nume de animale și plante sau profesii. Într-un cuvânt – tot ce este necesar pentru ca toată lumea să-și poată aduce contribuția la joc.

5.Formarea cuvintelor dezvoltă vocabularul

Scrabble nu este un joc cu pioni sau zaruri. În afară de câteva elemente aleatorii, jocul se bazează în principal pe abilitățile de management și pe vocabular. Desigur, jucătorii profesioniști învață toate cuvintele din două și trei litere, dar amatorii se bazează în primul rând abilități umaniste înnăscute și un pic de strategie. Totuși, pentru toată lumea, fiecare joc succesiv de Scrabble este o ocazie excelentă de a învăța cuvinte noi. În plus, gramatica are și ea o mare importanță. Mai ales în limbile în care substantivele, adjectivele și verbele suferă flexiuni mai complicate, dar în principiu toată lumea poate învăța cel puțin unele informații noi. În orice caz, versiunea de tablă va duce la nenumărate dispute cu privire la corectitudinea gramaticală a cuvintelor individuale. Acesta este un argument în favoarea versiunii standard a Scrabble, care oferă mai multe emoții. Chiar dacă cuvintele formate din litere sunt mai adesea incorecte și verificarea în baza de date durează ceva mai mult. Există, de asemenea, mai multe dicționare alternative disponibile online. Cu utilizarea lor, jocul online este mai rapid.

6.Scrabble poate fi savurat și în timpul unei pandemii

Dacă nu ai ocazia să joci versiunea standard a jocului de Scrabble, poți forma cuvinte din litere și online. Motivele pentru alegerea acestui tip de joc pot varia. Majoritatea serverelor au clasamente, organizează turnee și oferă posibilitatea de a câștiga premii mari pentru atingerea obiectivelor succesive. Acest lucru oferă competiției o formă mai concretă. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să fie așa – poți obține aceeași satisfacție din joc organizând competiția doar cu familia sau prietenii. Acest lucru este posibil prin deschiderea unor mese de joc care sunt protejate prin parolă. Dacă dorești acest lucru, poți împiedica pe oricine din afara grupului de încredere să intre în joc. O variantă interesantă este și aderarea la echipe – ce zici de o competiție între bunicul tău și un coleg de la universitate? În Scrabble Online, toate acestea sunt posibile. Această opțiune este deosebit de importantă în timpul unei pandemii. Poate că această versiune a Scrabble este mai greu de oferit sub pomul de Crăciun, dar până la urmă crearea unui cont pentru cineva poate fi apreciată chiar mai mult decât, să zicem, un smartphone nou.

Acestea nu sunt toate motivele pentru a oferi cuiva un Scrabble de Crăciun. Cu toate acestea, credem că avem destule pe lista noastră pentru a te convinge de o astfel de alegere. Și dacă încă eziți, joacă câteva jocuri online – este gratuit! Încearcă, de asemenea, împreună cu familia și prietenii. Și după aceea – ei bine, poți întreba subtil dacă partenerii tăi de joc își doresc să primească un astfel de cadou de Crăciun!

Sigur, iată traducerea în română:

Poate creezi cuvinte încrucișate? Încearcă această unealtă gratuită pentru a crea cuvinte încrucișate online – Puzzle Maker.

Sau poate rezolvi cuvinte încrucișate? Verifică acest site gratuit care te va ajuta să rezolvi orice cuvânt încrucișat https://mots-croisés.fr/.

Dacă rezolvi cuvinte încrucișate în limba poloneză, îți recomandăm acest site https://krzyżówka.pl/.

Îți place să joci Scrabble? Încearcă această unealtă unică pentru a câștiga în orice joc – Tricher au Scrabble.

Sau poate trebuie să numeri cuvintele din text? Poți face asta cu Conta Parole.

Poți număra și cuvintele și literele cu Contador de Palabras.